Egyfelől jól néz ki az Acura RLX tanulmány, amely a következő Honda Legendet vetíti előre, másfelől műszakilag is feladja a leckét a konkurenciának. Lényegében a januárban bemutatott Honda NSX tanulmány hajtásláncát keverték egy kicsit össze.

Elöl találjuk az új fejlesztésű, 3,5 literes V6-os szívómotort, ami hétfokozatú, dupla kuplungos váltó közbeiktatásával hajtja az első kerekeket. Az SH-AWD összkerékhajtást most nem mechanikusan, hanem elektronikusan valósították meg, azaz hátul oldalanként egy-egy elektromotor hajt. A rendszerteljesítmény 370 lóerő. A szériaváltozat a hibriden kívül sima benzinmotorral, elsőkerékhajtással és 310 lóerővel is elérhető lesz – ennél összkerék-kormányzással gondoskodnak a remek vezethetőségről.

Az Acura RLX belsejéről még nincs fénykép, mivel a sorozatgyártású változat – ami tulajdonképpen megegyezik ezzel az autóval. A bemutatkozásra azonban valószínűleg a Los Angelesi Autószalonig kell várnunk, a forgalmazás 2013 elején indul majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!