BMW Peugeot Citroën Electrification néven 50-50 százalékos tulajdoni aránnyal közös vállalatot alapított a német és a francia autógyártó. Ezúttal a BMW szeretné megszerezni a Peugeot tudását.

Az új cég minden olyan elektromos részegységnek a fejlesztésével fog foglalkozni, aminek valami köze van a hibrid hajtáshoz – elektromotor, akkumulátor, vezérlőelektronika, töltő, szoftver. A négyhengeres benzinmotorok terén már régóta partneri viszonyban lévő felek még tovább szeretnék mélyíteni a közös munkát, ráadásul a bajor gyártónak viszonylag gyorsan szüksége van egy hibrid rendszerre a tervezett új, elsőkerékhajtású autói számára. A PSA által fejlesztett, és az idei év végén a 3008 Hybrid4-ben debütáló hibrid rendszer tökéletes lenne a BMW számára, hiszen az úgy épül fel, hogy elöl a belső égésű, hátul az elektromotor hajt – lényegében bármilyen motor kombinálható az elektromotorral.

A vállalkozás 2011 második negyedévében – a versenyhivatali jóváhagyást követően – kezdi majd meg működését, és 2014-ben jelenik majd meg az első olyan autó, ami már az új hibrid alkatrészeket hasznosítja.