A rendezvény fő látványossága az oldtimer autók és motorok kiállítása lesz a mozdonygarázsban. 28 szervizakna fedésével 4.700nm-es kiállítóterem jött létre, ahol exclusiv automobilok és motoros biciklik lesznek kiállítva. A tematikus szekciókban az olasz kisautóktól az amerikai nagyvasakig teljes lesz a repertoár. Tematikus szekciókban lesznek elhelyezve az autók és ugyanazon ország motorkerékpár gyártmányai. A kiállítás korelnökei a 112 éves Benz Roadster 1911’ fakerekű automobil és a 113 éves Terrot 1910’ antik motorbicikli. A szervezők a keleti blokk modelljeiről sem feledkeznek meg, hiszen ezen nőttünk fel. A kispolskitól az elnöki Csajkáig láthatók lesznek gyerekkorunk álomautói.

A ma divatos „youngtimer” sportautókból igen szép példányok lesznek kiállítva. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, hiszen itt lesz élőben a rajzfilm legenda: Villám McQueen és a beszélő autó KITT. A mozdonygarázsban veterán kerékpárok kiállítása is lesz a Keleti-Pályaudvar makett előtt. A kiállítás színvonalát számos külföldről érkezett antik automobilok emelik. A szokást megtörve két új stílusú bemutató stand is lesz, ahol restomod és extrém átépített autók lesznek kiállítva. Mindez az októberben rendezendő „Tuning és Retro Fesztivál” előszele, ami szintén a Vasúttörténeti Parkban lesz megrendezve.

Az Oldtimer Show nem csak kiállítás. A rendezvény összesen 10 hektáros területen terpeszkedik, ahol rengeteg a látványosság és a kiegészítő program. Szombaton „Tuningautó Kiállítás” lesz a Víztorony Park részen, vasárnap ugyanitt „OT Találkozó” Jaguar Club Találkozó és ACCH amerikai autótalálkozó. A nagy parkhoz kapcsolt Víztorony Parkban veterán katonatáborok, tájház múzeum, állatkarámok, vidámpark és versenyautó kiállítás színesítik a programkínálatot. Újdonság a nagy parkban elhelyezett sportautó kiállítás a lakókocsi kiállítás helyszínén. A nagy parkban háztáji vásárok lesznek a „Gasztro” és „Kézműves” utcákban. A díszkútnál piknik parkot neveztünk ki a nagycsaládosoknak.

A gyerekek nagyon sok ingyenes programon játszhatnak kifulladásig: íjászkodás, airsoft lövészet, kézműves foglalkoztató, mesterség bemutató, arcfestés, gyerekrajz verseny, állatsimogató és kézműves termelőeszközök interaktív kiállítása. Játszótér, wurstli, vasútmodell és terepasztal kiállítás teszi teljessé a gyerekparadicsomot. A felnőttek Európa legnagyobb gőzmozdony és vasútikocsi kiállításait láthatják. Sok újonnan befejeződött vasútijármű restaurálás lesz kiállítva! Látható lesz az Aranyvonat és a 120 éves teakfa kocsi. Az Oldtimer Show alkalmából az összes vasutas interaktív program életre kel! Fel lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, lesz sínautó, lóvasút, hajtányok, kerti vasút és mozdonyforgatózás (utóbbi díjmentes).

A 18. Oldtimer Show 3 napon át lesz látható a következő nyitvatartási időben: ápr. 14. (péntek) 12:00-18:00, ápr. 15. és 16. (szo. és vas.) 09:00-18:00-ig. A parkolás a látogatóknak díjmentes! A park tömegközlekedéssel és kerékpárral is megközelíthető. MÁV Esztergomi vonalán a Vasútmúzeum megállóban lehet leszállni. A parkban kulturált mosdók és WC-k szintén díjmentesek. A látogatók uzsonnájukat behozhatják a rendezvényre.
Jegyek elővételben nem, csak a helyszínen lesznek megvásárolhatók: készpénzzel, SZÉP kártyákkal és bankkártyákkal. Bővebb információk itt: www.oldtimershow.hu