Látványosabb megjelenésű, akár teljesen LED-es lámpákkal, átrajzolt első lökhárítóval bír a Kia K5-ös felfrissített változata, azért érdemes nekünk is alaposan szemügyre venni ezt a dél-koreai autót, mert mifelénk Optima néven forgalmazzák, tehát az itt látható változásokat mi is megkapjuk előbb-utóbb.

Az utastérben lecserélték a kormánykereket, modernebb mutlimédiás rendszert építenek be fejlettebb hangvezérléssel, ezen kívül barna belső is kérhető, amikor nem csak az ülések és az ajtók, de a kormány és a műszerfal is barna színű bőrborítást kap. Fontos változás a fejlett vezetőtámogató rendszerek megjelenése, sávtartó segéd és akár megállásig lassító távolságtartó is lehet a fedélzeten.

A motorkínálat változatlan, ami 2,0 literes, 163 lóerős alapmotort jelent, aminek az alternatívája a 180 lóerős 1,6-os turbó, van még 1,7-es turbódízel 141 lóerővel és 2,0 literes LPG-s motor 151 lóerővel, a váltó hatfokozatú kézi kapcsolású, hatfokozatú automatikus vagy hétfokozatú dupla kuplungos egység lehet. A Kia K5-ös alapváltozatáért 22,7 millió wont, azaz 5,3 millió Ft-ot kell fizetni.