Hatvan éves a Land Cruiser Hatvan éves a Land Cruiser

Az 1951-ben piacra dobott Toyota BJ terepjárót eredetileg csak katonai célra szánták, ám amikor a bemutatását követő hatodik hónapban, első autóként felhajtottak vele a Fuji hegy 2500 méter magasságban található hatodik állomására, egész Japán felfigyelt rá, a rendőrség pedig ez utóbbi miatt rendszeresítette a járművet.

A máig használt Land Cruiser név csak a második, 1954-ben piacra dobott generációnál jelent meg, a mai luxusterepjárós vonalat a hatvanas évek közepén piacra dobott Station Wagon-nel (50-es sorozat) alapozták meg. A jelenleg futó, 2008-ban és 2009-ben bemutatott Land Cruiser generációból limitált szériát készítenek a hatvanadik születésnap alkalmából.

Egyedi felszereltségű autókkal emlékezik meg a jubileumról a Toyota Egyedi felszereltségű autókkal emlékezik meg a jubileumról a Toyota

A Land Cruiser 60th Anniversary átveszi az eddigi csúcs felszereltség helyét a kínálatban, annál az évfordulóra emlékeztető padlószőnyeggel, króm kipufogóvégződéssel és ködfényszóró-kerettel valamint új hátsó lámpával tud többet. A Land Cruiser V8 60th Anniversary modell fekete bőr kárpitozással, króm kipufogóval és oldaldíszekkel valamint jelvényekkel tud többet a normál autónál. A Land Cruiser esetén csak az ötajtós változatból készül a születésnapi különkiadás.