A tavalyi Genfi Autószalonon debütált a Pininfarina Battista tanulmánya, pár hónappal később pedig a sorozatgyártású végleges modellt is megismerhettük. A kerekeket hajtó négy villanymotor összteljesítménye 1900 lóerő, a rendszernyomaték 2300 Nm, és mindezt egy 120 kWh kapacitású akkumulátor szolgálja ki – ugyanezt a hajtást kapja majd a Rimac C_Two. Az idei genfi seregszemle újdonsága lett volna a Battista Anniversario, amelyet most az interneten mutattak be.

A 150 darabos szériából csak 5 kapja a különleges megjelenést, amely Iconica Blu karbon és fekete karbon karosszériaelemek, fehér díszcsíkok segítségével alakul ki. Több hétig tart a különleges fényezések és látható karbon tökéletes megmunkálása, az autóipar jelenlegi legkomplexebb fényezéséről tesz említést a sajtóanyag. Ott van a fedélzeten a Furiosa csomag nevű karbon légterelő-garnitúra, amelyet az Anniversario kedvéért nagyobb méretű hátsó szárnyakkal és módosított hátsó aerodinamikai csomaggal egészítettek ki; mindez nagy sebességű kanyarodásnál biztosít jobb tapadást.

A 21 colos, központi kerékanyás felnik 10 kg-mal csökkentik a saját tömeget. Az utastérben a fekete szín a meghatározó, de az öveknél és a díszvarrásnál megjelenik a kék is. A már korábban említett 1900 lóerő és 2300 Nm kevesebb, mint 2 másodperces 0-100 km/óra sprintet tesz lehetővé, a 0-300 km/óra kevesebb, mint 12 másodperc alatt megvan, a végsebesség 350 km/óra. A Pininfarina Battista Anniversario vételára 2,6 millió euró, azaz 880 millió Ft, a sorozatgyártás még az idén megkezdőik Torinóban.