Négy darab fényképet közölt a Facebook rajongói oldalán az Audi Németország, ezen kívül nem sok mindent tudunk a hatajtós A3-as kabrióról. Az biztos, hogy annak semmi köze nincs ahhoz az Audi A3 Cabriolet-hez, amelyet még Győrben készítettek.

Jelen esetben szemmel láthatóan egy ötajtós Sportback karosszériát vettek alapul az építéshez, amelynek levágták a tetejét, majd beletoldottak egy üléssornyi helyet a maradék karosszériába. Minden bizonnyal az egyik fényképen az autóban helyet foglaló gyakornokok végezték az átépítést, de még ezt se erősíti meg a gyár. Nem spóroltak a vassal, hiszen a tető hiánya és a hatalmas toldás ellenére is gond nélkül nyithatóak az ajtók, a magasan álló hátsó tengely arra utal, hogy a rugókat is erősebbekre cserélték.

Az autónak nincs műszaki vizsgája, de az Audi nem is tervezi, hogy bármilyen reprezentációs célra használná azt, annak ellenére, hogy az első sárvédőn ott látjuk Bajorország zászlaját. Az A3 Cabriolet XXL egy vizsgamunka, ami elnyerte a „megrendelő” tetszését, tehát beteljesítette feladatát. Egyébként szigorúan napfény-autóról van szó, hiszen semmiféle teteje nincs…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!