A Ford megrendelésére hatezer, autóvásárlást tervező európait kérdeztek meg a takarékos autókról. A megkérdezettek 53 százaléka szerint jelenleg a klímaváltozás a legnagyobb kihívás a világon, és 57 százalékuk szeretne környezetbarátabb életmódot folytatni.

A gazdasági válság miatt a megkérdezettek 71 százalékának kellett csökkentenie napi kiadásait – ezzel párhuzamosan szintén 71 százalék mondta, hogy a autóvásárlásnál a fogyasztás a legfontosabb kérés. A válaszadók 60 százaléka olyan gyártótól vásárolna autót, amely komolyan foglalkozik a környezetvédelemmel, 35 százalék mondta azt, hogy a nehézségek ellenére is hajlandó többet áldozni egy autóra, ha az tényleg takarékosabb. A hatezer ember 68 százaléka vezet takarékosabban már jelen pillanatban is.

A Ford azért rendelte meg a felmérést, mert szerette volna megtudni, a vásárlók hogy viszonyulnak az új, kis fogyasztású autókhoz A legfontosabb tanulság, hogy az emberek manapság már nem elégednek meg a kis fogyasztású rétegmodellekkel, a normál autóktól is alacsony fogyasztás várnak el. Másfelől megközelítve a dolgot a vásárlók kétharmada nem hajlandó többet fizetni minimális megtakarításért sem.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért