A gyári Nismo csapat indította azt a Nissan GT-R-t a Nürburgringen megrendezett VLN-bajnokság hétvégi futamán a Flugplatz nevű kanyarnál a szó szoros értelmében elszállt, majd a biztonsági korláton kívül, a nézők között csapódott be. Egy néző a helyszínen életét vesztette, négyen megsérültek.

Nem véletlen egyébként, hogy Flugplatz, azaz repülőtér a kanyar neve, az itt lévő bukkanónál gyakran megesik az ilyen, azaz hogy a levegőbe emelkedik a nagy tempóval érkező versenyautó. Ami a tragédiát okozta jelen esetben, hogy a 23-as rajtszámú Nissan GT-R a biztonsági korláton túlra repült, és az ott álló emberek közé csapódott. A legsúlyosabb sérültet a pálya orvosi rendelőjébe szállították, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani, a négy könnyebben sérült nézőt kórházba szállították. A pilóta, a Nissan GT Academy programját 2011-ben megnyerő és azóta gyári támogatással versenyző Jann Mardenborough könnyű sérülésekkel megúszta a hatalmas bukást, kivizsgálásra kórházba szállították, de komoly baja nem lett.

A Német Motorsport Szövetség az esetet követően bejelentette, hogy megvonták a Nürburgring Nordschleife versenyengedélyét a következő kategóriákban: SP7, SP8, SP8T, SP9, SP10, SP-Pro és SP-X – ez a GT3-as és GT4-es kategóriájú versenyautókat jelenti.

Az alábbi videók megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!