Egy évvel ezelőtt debütált a Nissan Frontier pickup új generációja, amelynek szépen alakulnak az eladásai, de a gyár ettől még rögtön három tanulmányt is épített a 2022-es Chicagói Autószalonra, hogy bebizonyítsa az érdeklődőknek, milyen sokoldalúan alakítható az egyéni igényekhez a jármű.

A Project 72X Frontier-rel a Datsun 720-asnak állítanak emléket, ami a japánok USA-ban felépített első gyárának debütáló típusa volt 1983-ban. A matrica-dekor a nyolcvanas éveket idézi, a fehér acélfelnik pedig a mai pickup pótkerekeként szolgáló darabok. A Project Hardbody a Nissan D21 Hardbody-t idézi fel, a piros karosszéria alá korabeli könnyűfém-felnik kerülnek 33 col átmérőjű terepgumikkal, a hasmagasságot 7,5 centivel növelik meg.

A Project Adventure nem emlékezés, hanem a manapság népszerű autós túrázóknak mutatja meg a lehetséges irányt. A Pro-4X fokozott terepképességű Nissan Frontier volt az alap, a hasmagasságot 12,7 centivel növelték meg, rakomány-rendszerező került a platóra, szállásként tetősátor szolgál. A karosszériát az USA térképét mintázó fóliával vonták be.