A Fordnak bejött az F-150-es Raptor változata, a tereprali-futóművel szerelt pickupból most mutatták be a dupla fülkés változatot, a Nissan Titan Warrior tanulmány pedig a valószínűleg nemsokára érkező újabb kihívót mintázza.

Bő 7 centivel emelték meg a hasmagasságot, leginkább azért, hogy a 18×9,5 colos felnikre szerelt 37 colos terepabroncsoknak bőven legyen helye berugózni. A gyári rugók mérete nem változott, de oldalanként 7,5 centivel lettek hosszabbak a lengőkarok, így nagyobb pályán mozognak fel és alá a kerekek. Műanyag rátétekkel szélesítették ki a kerékjáratokat, a tengelytávolság és a karosszéria teljes hossza nem változott.

A matt sötétszürke árnyalatot Thunder, azaz villám névre keresztelték, fekete és narancs színfoltokat is használtak, a tetőre LED-es lámpák kerültek, amelyek segítségével sötétben és szürkületben is lehet terepezni, a motorháztetőre vágott nyílások javítják a szellőzést és így a hűtést is. Az 5,0 literes, V8-as Cummins turbódízelhez és a hozzá csatlakozó, nagy teherbírású, hatfokozatú Aisiin automatikus váltóhoz nem nyúltak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!