Már régóta beszélnek róla, és a 2011-es Genfi Autószalonon bemutatott Captur tanulmány volt a beismerése annak, hogy a Renault egy kis kategóriába tartozó szabadidő-autón dolgozik. Azonban a kocsival meg kellett várni a márka egyik legfontosabb autójának, a Clio-nak a modellváltását.

Utóbbi már bemutatkozott, így a mérnökök teljes erőbedobással a szabadidő-autóra koncentrálhatnak, amelynek már megindult a tesztelése. Spanyolországban sikerült lefényképezni az egyik első öszvért, amelynél a végleges autó technikáját az új Clio karosszériájába csomagolták. Jól lehet látni, hogy amíg hátul minimálisan, addig elöl jelentősen szélesebb az új autó nyomtávja a kisautónál. Ha a tanulmány előre-felfelé nyíló ajtóit nem is kapja meg a sorozatgyártású Renault Captur, azért mindent megtesznek majd a formatervezők, hogy a Nissan Juke-nál is látványosabb legyen majd a végeredmény. A 2013-as Párizsi Autószalonon várható az autó leleplezése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!