Jó sokáig tartott, de végre a Mercedes stratégiái rájöttek arra, hogyan vethetnek véget skizofrén állapotnak, hogy szóban következetesen M-osztálynak titulálják nagy méretű szabadidő-autójukat, miközben írásban az ML-jelölést használják. A BMW-nél meg minden egyes ilyen alkalommal elégedetten dőltek hátra: jó munkát végzett a jogi osztály, amikor levédték az M betűt, mint autóipari védjegyet.

Ennek azonban hamarosan vége, hiszen a közelgő minimális modellfrissítés alkalmából megváltoztatják az autó nevét. Arról van szó, hogy átveszik a személyautók kategorizálását a szabadidő-autóknál is, kiegészítve a német terepjáró (geländewagen) szóra utaló GL betűkkel. A GLA neve már megfelel ennek a logikának, a GLK-ból a jövő év végén várható modellváltáskor lesz GLC, az ML-ből hamarosan GLE-lesz, az óriás GL új generációja pedig GLS néven koronázza meg majd a kínálatot.

Szóval minimális modellfrissítésen esik át a Mercedes nagy méretű szabadidő-autója, amely során épp csak az első lökhárítót rajzolják át egy kicsit, ahogy az az Autocar által publikált fotókon is látható. A csomagtérfedélen ugyan az ML 350 feliratot láthatjuk, de a felniből ítélve ezen kívül bőven lesz még mit retusálni, mire kiadják a sajtófotókat. A közúton futó példányokat még erősen álcázzák. A technikában megjelenik a kilencfokozatú automatikus váltó, megkapja a legújabb kommunikációs fejegységet a típus, és a legújabb aktív biztonsági segédeket. Az igazán nagy újdonság majd jövőre érkezik, amikor bemutatkozik majd a GLE Coupé elnevezésű szabadidő-autó kupé, amelyet a Coupe SUV elnevezésű tanulmány előlegezett meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!