A kilencvenes évek közepén egyszer már felmerült, hogy a Ford luxusmárkája, a Lincoln meghódítaná Európát, akkor semmi nem lett a dologból – igaz, akkor még a Jaguar és a Volvo is a konszernhez tartozott, azaz nem kellett űrt betölteni. Most azonban van hely a Ford felett a kínálatban, ráadásul a legújabb modellek nálunk is használt műszaki alapokra épülnek.

Az új MKZ például a karosszériától eltekintve megegyezik a következő Mondeo-val, de ehhez nagyon hasonló padlólemezt használják a szabadidő-autónál is, nem is beszélve az EcoBoost négyhengeres motorokról, amelyek egyformák mindkét kontinensen. A dízelmotor-adaptáció viszonylag olcsón és könnyedén megoldható lenne.

Egyelőre nincs döntés a Lincoln márka globális elterjesztéséről, de most sokkal jobb esélyei vannak az európai partraszállásra, mint legutóbb. A minőségbiztosítási részleget azért gatyába kellene rázni, a Detroiti Autószalonon kiállított MKZ tanulmány nagy nyilvánosság előtt, a pódiumon kísérelt meg öngyilkosságot, amikor elfüstölt az ajtaja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!