Még 2000-ben prezentálta a Volkswagen a Dune elnevezésű tanulmányt a Los Angelesi Autószalonon, amelyet most felelevenítettek. Annyira nincs semmi új ötlet az autóban, hogy még a sárga karosszériaszínt is megtartották.

Kevésbé hatásvadász az új tanulmány megjelenése, óriási ezüst betét helyett szolid, ezüsttel keretezett légbeömlőt látunk csak az első lökhárítóban, és hátul is szolidabb a szürke közdarab, mint 14 évvel ezelőtt. Ennek a visszafogottságnak az oka, hogy a hírek szerint ezúttal nem csak egyszerű figyelemfelkeltésről van szó, hanem ezt az autót nemsokára Beetle Alltrack-ként bárki megvásárolhatja majd.

A Detroiti Autószalonon bemutatkozó Dune motorterében a 2,0 literes turbómotort találjuk 211 lóerős teljesítménnyel, amihez 6 fokozatú DSG váltó és összkerékhajtás párosul. Ez 7,7 másodperces 100-as sprinthez elég. A műszerfal elhelyezett kiegészítő műszerek nem a terepjáráshoz, hanem a sportos autózáshoz nyújtanak kiegészítő információkat, ezzel is jelezve, hogy a megjelenés ellenére nem igazi szabadidő-autóval van dolgunk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!