Már Oroszországban járt a 2013-as Peking-Párizs rali mezőnye, amikor a Tyumen-Omszk közötti autóúton az egyik páros halálos balesetet szenvedett. A hírre félbeszakították az Endurance Rally Association által szervezett versenyt, amelyet aztán tovább folytattak.

Egy Volkswagen Polo sofőrje nagy sebességgel haladt a főúton, amikor minden bizonnyal elaludt a volán mögött, és átsodródott a szembe sávba, ahol a Chevrolet pickupnak ütközött. Ritkás volt a forgalom, nem voltak se fék-, se kerékcsúszás nyomok az aszfalton. Az 1970-es évjáratú haszonjárművet vezető Emma Wilkinson a helyszínen életét vesztette, navigátora, Peter Davies csodával határos módon sérülések nélkül túlélte az ütközést. Rajtuk kívül még két halálos áldozat van, a Volkswagen Polo hátsó ülésén utazott egy anya, aki ölében tartotta csecsemőjét, utóbbi életét veszítette a becsapódáskor az autó 31 éves férfi vezetőjével együtt. Az anya súlyos sérülésekkel túlélte az ütközést, intenzív osztályon ápolják.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!