Szaúd-Arábiába szigorú önkényuralmi rendszer van, ahol a hatalmon lévőknek nem tetszik, hogy – az olaj mellett – a hagwala miatt híres az országuk világszerte. Ráadásul a közúton nagy tempóval csúszkáló autók veszélyesek is, nemrég például két néző halt meg, miután egy autó elcsapta őket.

A kormányzat azonban most drasztikus eszközöket vet be a jelenség visszaszorítására, például a legutóbbi balesetet kettős gyilkosságnak nyilvánították, mivel a vétkes elhajtott a helyszínről. A rengeteg videofelvétel miatt azonban hamar lenyomozták az illetőt, akit rövid úton lefejezés általi halálra ítélt a bíróság. Jól jelzi a szaúdi hatalom türelmének fogyását, hogy egy 2005-ben bekövetkezett hármas haláleset után „csak” 3000 korbácsütésre és 20 év börtönre ítélték az elkövetőt. A mostani drasztikus büntetés figyelmeztetés a fiataloknak, hogy keressenek maguknak új szórakozást. Szaúd-Arábiában nincs írott büntető törvénykönyv, hanem minden egyes esetben a Korán alapján ítélkeznek a bírák, ami sokkal nagyobb döntési szabadságot ad nekik. Persze a sofőrök mellett a nézők is hibásak, akik előszeretettel állnak a csúszkáló autók közelébe, ahogy az a lenti videón is megfigyelhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!