A First Automobile Works vezetői úgy ítélték meg, hogy a Besturn nevű márkájuk megítélése olyan jó, hogy a jövőben az nem kínál a kompakt kategóriánál kisebb méretű járműveket, és azon belül is inkább a (kínai értelemben) prémium irányba megy el. Azonban nem hagyják el a piacnak azt a hatalmas belépő szegmensét, hanem létrehoztak egy új autómárkát Junpai néven – a hivatalos angol fordítás szerint Jumper a márkanév.

Új logóra már nem tellett, a Junpai típusok orrán-farán a FAW konszern márkajelzése lesz majd látható, az első autó egyébként már júliusban megvásárolható lesz – ami amiatt meglepő, hogy még nincs is kereskedése az új márkának. Első körben egy eredeti konstrukció, a T102-es mini SUV lesz kapható, ezt eredetileg a Xiali márkája számára fejlesztette a FAW, a második típus a jelenleg Besturn B30-asként forgalmazott autó lesz, ami egyszerűen márkát vált. Hasonló sorsa lesz majd a Xiali N5 és N7 autóknak, amelyek mellett még egy kompakt lépcsős hátú autót is készítenek. Érdekes, hogy a First Automobile Works lényegében megszünteti a Xiali márkáját, és helyette egy teljesen újat alapít – sokkal olcsóbban is megúszhatták volna a dolgot, ha a Besturn B30-ast egyszerűen a Xiali márka alá sorolják be. A Junpai típusokban a FAW 1,5 és 1,8 literes benzinmotorjai dolgoznak majd, amelyekhez 5 fokozatú kézi- vagy automatikus váltót párosítanak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!