Időtlen klasszikus a Fiat 500-as, amelynek második generációja is már 20 éves múltra tekint vissza. Egész eddig csak autóként gondoltunk rá, de itt az ideje annak, hogy ez megváltozzon, hiszen a Car Off Shore nevű olasz startup kis méretű motorcsónakjának a népszerű miniautó felépítményét adta – az autógyártó jóváhagyásával.

Rozsdamentes acélváz közé építik fel a műanyag karosszériát (5,3-5,5 méteres hossz, 1,7-2 méteres szélesség), a szélvédőkeret is rozsdamentes acél, az autóról veszik át a lámpákat, gyöngyház-fényezés igazán kiemeli a gömbölyded vonalakat szikrázó napsütésben. A trimarán hajótest végében még egy kis napozófedélzetnek is jutott hely, bár nincs sok esély arra, hogy ott kényelmesen fetrengjen az ember – útban van a csónakmotor. A műszerfalat már nem a Fiat 500-asból veszik át, az egyedi vízhatlan konstrukció, az első ülések forgathatóak.

A Car Off Shore motorcsónakját olyan opciókkal lehet egyedivé tenni, mint a hifi, a zuhany, beszállást megkönnyítő létra, vagy épp egyedi külső-belső színválasztás. Alapesetben Mercury 40 Orion motorral (40 LE) szerelik a Fiat 500 hajót, amivel 28-30 csomós sebességet lehet elérni, de akár 115 lóerős motor is kérhető – a benzintank 70 literes, de kérhető nagyobb térfogatú is. A névnek megfelelően összesen 500 példányt készítenek majd, évi legfeljebb 40 darabos tempóban. Folyamatosan lesznek majd limitált szériák, a Miami Edition például 80 lóerős motort kap és különleges kék fényezést kap fehér belsővel, a 33 darabos különszéria ára 125 000 dollár.