A Gran Turismo játék által megteremtett képzeletbeli világ számára készítette el a Zagato műhely az IsoRivolta Vision Gran Turismo nevű tanulmányát, amely egyelőre csak számítógépen létezik – ennek köszönhetően viszont a Gran Tusimo Sport játék előfizetői szabadon vezethetik is az újdonságot.

Harada Norihiko, a Zagato műhely vezető formatervezője szerint könnyebb lett volna teljes egészében virtuális autót készíteni, de nem akartak radikálisan szakítani az elmúlt bő évszázadban kialakult autótervezési szokásokkal. Nem utolsó sorban azért, mert megfelelő érdeklődés esetén 3-5 darab IsoRivolta Vision Gran Turismo nevű, teljesen működőképes autó legyártását is tervezik.

A karbon vázra ráhúzott karbon karosszéria alatt egyébként jól bevált technika rejtőzik, a Callaway tuningcég által biturbó-feltöltéssel ellátott 6,2 literes Corvette V8-as teljesítménye 1000 lóerő, miközben a saját tömeg mindössze 1129 kg. E kettő értékből következik a lélegzetelállító tempó, a 100 km/h-s sebességet 2,7 másodperc alatt éri el az IsoRivolta, a 10 fokozatú szekvenciális váltóval pedig 365 km/h a csúcs.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!