A Porsche második, dízelmotoros személyautója a Panamera Diesel, amelynek kedvéért a háromliteres, V6-os TDI teljesítményét 250 lóerőre növelték, a maximális nyomaték továbbra is 550 Nm.

Minden esetben nyolcfokozatú, automatikus váltó csatlakozik az erőforráshoz, ami motorleállító rendszer alkalmazását is lehetővé teszi. Csak hátsókerékhajtással kínálják a Panamera Diesel-t, aminek 6,5 l/100 km a szabványos fogyasztása. Ezt azonban még lehet tovább is csökkenteni, ha netán a kedves ügyfél a jól tapadók helyett alacsony gördülési ellenállású abroncsokat rendel, máris 6,3 l/100 km-re esik a szabványos fogyasztás. Elméletileg tehát a 80 literes tankkal több, mint 1200 km-es hatótávolságot lehet elérni, a gyakorlatban különösebb erőfeszítés nélkül meglehet az ezer kilométer.

Nyolcfokozatú automatikus váltóval szerelik a csak hátókerékhajtású Panamera Diesel-t Nyolcfokozatú automatikus váltóval szerelik a csak hátókerékhajtású Panamera Diesel-t

A Panamera dízel egyébként nem csak takarékos, hanem fürge is. A 100 km/órás sebességet 6,8 másodperc alatt éri el az autó, végsebessége 242 km/h. Augusztustól kezdik meg a legújabb Panamera modellváltozat kiszállítását.