Úgy tűnik az amerikai vásárlók igénylik a V8-as motort a leginkább, hiszen az Egyesült Államokban már 2019 harmadik negyedévében megvásárolható lesz a Bentley Continental GT második generációja a Győrben gyártott 4,0 literes V8-as biturbóval, míg a világ többi részén csak 2020 első negyedévében lesz elérhető ez a kombináció.

Az elődhöz képest továbbfejlesztették az erőforrást, így annak teljesítménye 550 lóerő, maximális nyomatéka 770 Nm. A kabriónál ez 4,1, a kupénál 4,0 másodperces 0-100 km/óra sprintre elég, a csúcssebesség mindkét karosszériaváltozatnál 318 km/óra. A fogyasztást hengerlekapcsolás és motorleállító rendszer mérsékli, egy feltöltéssel több mint 800 km-re tud eljutni a Bentley Continental GT V8 – feltéve, hogy a sofőr visszafogja magát, és nem próbálgatja sokat a gyorsulást vagy épp a végsebességet.

Alapáron 20 col átmérőjú, tízküllős felniket kap a modellsorozat belépő változata, ezenkívül még kilencféle – egészen 22 col átmérőig – felni áll az ügyfelek rendelkezésére, hétféle alap karosszériaszín van, az egyedi programban pedig számtalan lehetőség áll a vásárló rendelkezésére. Az első sárvédőkön apró V8 jelvény utal a motorra, a hátsó lökhárítóban pedig négy kipufogóvégződést látni. A műszerfalat új mogyorófa-betét borítja, ettől persze el lehet térni, ahogy az alapáron kínált ötféle bőrkárpitnak is van alternatívája a megfelelő összeg megfizetését követően.