A dubai turisztikai hivatal reklámfilmje is lehetne a Gymkhana legújabb epizódja, amelynek a Ford Performance volt a főszponzora, ezért a látványos, de kevés reklámértékkel bíró összkerékhajtású Mustang helyett a Fiesta ralikrossz-autójával tombol benne Ken Block.

Kiderül a 9 perces videóból, hogy a rendőrségnek nem futja benzinre a szuperautóihoz, hiszen azokat mindig csak egy helyben állva látjuk a vágóképeken, és az új Focus RS és GT is felbukkan egy-egy pillanatra. Autórajongók számára érdemes még megnézni az utolsó pillanatokat is, ahol a pilóta következő versenyautóját láthatjuk, ami egy alaposan átalakított, megjelenésében az új Focus RS-t idéző gép lesz.

A rend kedvéért meg kell jegyezni, hogy annak az autónak egy 2,0 literes, 600 LE/900 Nm teljesítményű motorja lesz, amelyet a Ford Performance és az M-Sport fejlesztett, 3 tárcsás karbon kuplung és 6 fokozatú, szekvenciális Sadev váltó kerül a hajtásláncba, az első és hátsó differenciálművek zárását a sofőr állíthatja gombbal. A Ford Focus RS Rallycross versenyautó április 15-17 között, a portugál FIA World Rallycross futamon debütál majd, ahol Ken Block és Andreas Bakkerud is egy-egy ilyen autóval állnak majd rajthoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!