Jann Mardenborough a Nissan által szervezett GT Academy virtuális autóverseny-bajnokság egyik legtehetségesebb versenyzője, őrá hárult a feladat, hogy az egyszerű DualShock4 távirányítóval vezethető GT-R-t végigvezesse a Silverstone-i F1-es pályán. Mindezt persze nem szobában ülve tette, hanem egy helikopterből követték a pályán száguldó autót, amely 211 km/h-s tempót is elért az egyik egyenesben.

A kísérlet legnehezebb része talán az volt, hogy külön engedélyt kellett kérni arra, hogy a Robinson R44 Raven II helikopter kis magasságban is repülhessen a pálya felett. A Nissan GT-R/C-t egyébként egy 2011-es évjáratú autóból építették, a motorjához nem nyúltak, tehát az 550 lóerős. A leggyorsabb köridő 1:17.47 lett, amely 134 km/h-s átlagsebességet jelent. Hat számítógépet helyeztek el a csomagtartóban, amelyek az autó kezelőszerveit felügyelő aktuátorokat vezérlik, ezek közül a kormányállást figyelő berendezést emelték ki, amely öt ezred fok pontossággal működik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!