Több érdeklődő is szívesen gyártaná sorozatban a BamBoo-t Több érdeklődő is szívesen gyártaná sorozatban a BamBoo-t

Frank M. Rinderknecht idén azzal okoz meglepetést, hogy nem egy teljesen a valóságtól elrugaszkodott autót prezentál a Genfi Autószalon alkalmából, hanem egy nagyon is valóságos gépet.

A strandautók – sajnos – rég elfeledett műfaját próbálja meg feltámasztani az elektromos meghajtású BamBoo-val. A felfújható tartócsövekkel ellátott tető külső része vízhatlan borítást kapott, a belsőt bambusszal vonták be – pár mozdulattal eltávolítható és a strandon matracként használható ez a karosszériaelem. A hátsó ülések is felfújhatóak, és szintén magával tudja azokat vinni az ember a vízpartra.

Műanyag karosszériás strandautó felfújható tetővel és hátsó ülésekkel Műanyag karosszériás strandautó felfújható tetővel és hátsó ülésekkel

A karosszériát teljes egészében műanyagból készítették, az 1090 kg tömegű jármű mozgatásáról egy 74 lóerő teljesítményű elektromotor gondoskodik, ami legfeljebb 120 km/órás sebességet tesz elérhetővé, ideális körülmények között 105 km-es hatótávolsággal lehet számolni. Az autó egyébként annyira megnyerte néhány gyártó tetszését, hogy tárgyalásokat folytatnak a sorozatgyártásról.

Innen már jól látszik, hogy hátul Swift lámpákat hazsnál az új svájci koncepció Innen már jól látszik, hogy hátul Swift lámpákat hazsnál az új svájci koncepció