Az Allison Transmission szentgotthárdi gyára örömmel jelenti be, hogy elkészült a 250 000-dik, helyben összeszerelt automata sebességváltó. A termék egy Series 4000 Torqmatic modell, amelyet hamarosan az egyik legnagyobb belga autóbusz és ipari járműgyártóhoz, a Van Hool céghez szállítanak ki.
“Gratulálunk az Allison Tranmsissionnek e mérföldkő eléréséhez. A Szentgotthárdon gyártott 250 000-dik sebességváltót egy Van Hool EX típusú, az Európai sorozat egyik távolsági buszába építjük be, melyet a Macedoniában, a Skopje-ben lévő modern gyárunkban szerelünk össze. Cégünk 2015 óta kínál Allison automata sebességváltókat a Van Hool TX, TDX és EX buszokban, mely idő alatt az Allisonnal felszerelt buszok eladási aránya emelkedett. Ez az opció népszerű a Van Hool vásárlói körében, akik értékelik a kényelmes utazást, az alacsonyabb karbantartási költségeket és a sofőrök pozitív visszajelzését.” – mondta Filip Van Hool a társaság igazgatója.

A fenti alkalomból az Allison és a helyi társvállalatok munkatársai összegyűltek, hogy megünnepeljék az elmúlt 19 év során, az automata sebességváltók szerelése terén elért sikeres munkájukat. Rezsnyák Péter, az Allison Transmission magyarországi gyárának igazgatója elmondta: „Büszkeséggel tölt el, ha arra gondolok, hogy negyedmillió olyan sebességváltó működik a világban a legkülönfélébb alkalmazású járművekben, melyet ez a maroknyi, de nagyon elkötelezett csapat szerelt össze itt, Szentgotthárdon.”
Az Allison Transmission Észak-Amerikán kívül Indiában és Magyarországon rendelkezik gyártóbázissal. A magyar gyár, mely Szentgotthárdon működik, Series 3000 és 4000 típusú automata váltókat szerel össze, melyeket világszerte szállítanak ki különféle járműgyártók részére. A gyár, mely 2000-ben indította el a termelést – akkor még a General Motors tagjaként – 2011-ben egy újonnan felépített, saját épületbe költözött át. Kezdetben Series 3000 sebességváltókat gyártottak, majd a termelés 2005-ben kibővült a Series 4000 palettájával. Mióta 2011-ben beköltöztek az új épületbe, lett elegendő hely ahhoz, hogy tevékenységüket tovább bővítsék, az un. Végszerelő központtal – ahol a szakemberek a váltót a leendő felhasználó igényei szerint szerelik készre.