Mivel a Thairung Transformer típusának alapot (alvázat és technikát) biztosító Toyota Hiluxot leváltották, a thaiföldi karosszériaépítő vállalkozásnak is lépnie kellett. Mivel ők csak a gyártással foglalkoznak, a brit Steve Harper formatervező segítségét kérték a megjelenés átalakításához.

A dobozszerű utastér változatlan, ahogy a belsőnél is épp csak annyi az eltérés a korábbihoz képest, amit az új Toyota-műszerfal hoz: nagy kijelző középen, lendületes vonalak. A hátfalon a korábban egyenes vonalú lökhárítót V alakúval váltották fel, de például nem nagyobbították meg a hátsó ajtó méretét. Az A oszlop előtt teljesen új a karosszéria, a legdöbbenetesebb részletet a hűtőrács mellett szabadon hagyott nagy felületek, és az annak sarkában elrejtett kerek fényszóró jelentik.

Azért nem nyúltak az utasfülkéhez, mert az már az elődnél is sokoldalú volt. Alaphelyzetben ötszemélyes az utastér, legfeljebb 11 személyes lehet, és akkor vannak még nem kombi végződések is, legyen szó ferdehátú kialakításról, szimpla- vagy dupla fülkés pickupról. A civil mellett katonai változatokat is készítenek.

A Thairung nem nyúl a Toyotától vásárolt technikához, tehát a kedves ügyfél 2,4 (150 LE) vagy 2,8 literes (177 LE) turbódízellel, hátsó- vagy összkerékhajtással kérheti a Transformer II-est, kézi kapcsolású vagy automatikus váltóval. A legolcsóbb változat (5 személyes személyautó, 2,4 liter, hátsókerékhajtás) 1 465 000 baht-ba, azaz 11,7 millió Ft-ba kerül.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!