A Ruyl Classics nevű kereskedés kínálja eladásra a valószínűleg a világon egyedülálló állapotban megőrzött, új kora óta mindössze 30 km-t futott Toyota MR2-es sportkocsit. Az autó előéletéről annyit árulnak el, hogy az egy holland márkakereskedő gyűjteményében pihent egészen mostanáig.

Már a második generációs Toyota MR2-esről van szó, azon belül is egy GTi T-Bar modellről, ami 2,0 literes, 175 lóerős benzinmotort és kivehető üveg tetőpaneleket jelent, ami bizony még manapság, az 1990 áprilisi gyártási dátum után 25 évvel is izgalmas kombináció. Aki tudni szeretné, milyen extrákat rendelt anno a Toyota-kereskedő, annak muszáj lesz kapcsolatba lépni az eladóval, hiszen a specifikációból csak annyit tudunk meg, hogy 3J6 Super Red színű a karosszéria és antracit szövetüléseken foglalhatnak helyet az utasok.

Egyébként még a szállításnál az autó aljára fröcskölt viaszréteg is megvan, a tartozékok a gyári fóliába csomagolva hevernek az első csomagtartóban, szóval nem lehet kételkedni abban, hogy tényleg mindössze 30 km-es futásteljesítménnyel rendelkezik ez a Toyota MR2 – és az is valószínűleg a szállítás során jött össze, nem a tulajdonosánál. Egykor 70 ezer guldenért kínálták a sportkocsit, amelyet most 28 500 euróért, azaz 8,8 millió Ft-ért árulnak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!