Marad a buszlimuzinos profil, de izgalmasabb lesz a forma Marad a buszlimuzinos profil, de izgalmasabb lesz a forma

2010. december 9-én tartották az ünnepélyes alapkő-letételét a Mitsubishi szám szerint harmadik thaiföldi autógyárának, amely 2012 márciusában kezdi majd meg a termelést. A háromezer embernek munkát adó üzem éves kapacitása 150 000 autó lesz, és kezdetben az új Colt-generációra koncentrál.

A világszerte egységes új kisautóról két vázlatot is közreadtak, a rossz minőség senkit ne zavarjon, hamarosan jobb képet alkothatunk majd az újdonságról. A Genfi Autószalonon leplezik majd le az autót, amelynek sorozatgyártása hamarabb megindul majd Hollandiában, mint Thaiföldön. Mi egyébként igényesebb belső térrel rendelkező autót kapunk majd, de a motorháztető alatt ugyanazokat az 1,0 és 1,2 literes háromhengeres motorokat találjuk majd. Egyelőre nem ismert, hogy ezek az új motorok vajon a Mitsubishivel egyre szorosabb kapcsolatot PSA-konszern hasonló, már bejelentett, de még nem gyártásban lévő motorjai, vagy saját erőforrások.

Háromhengeres benzinmotorokkal gyártják majd Thaiföldön az új Coltot Háromhengeres benzinmotorokkal gyártják majd Thaiföldön az új Coltot