Most, hogy Németországnak újra van egy olyan F1-pilótája, aki futószalagon szállítja a győzelmeket, a németek rákaptak a motorsportra, ennek megfelelően hatalmas show-val készültek a 2010 után idén újra Düsseldorfban megtartott Race of Champions versenyre, és a nézők lelkesedését az se csökkentette, hogy egyéniben csak a futottak, pardon vezettek még kategóriában végzett a két kedvenc.

Ezúttal egy rali sofőr, az eddigi érdemeit a Citroën csapatában szerző, de a Race of Champions rendezvényen már Volkswagen színekben induló francia Sébastien Ogier lett a legjobb autóversenyző, miután a döntőben Tom Kristensent maga mögé utasította. Utóbbi különösen örült annak, hogy hazai közönség előtt utasította maga mögé az elődöntőben Michael Schmuchert, aki a negyeddöntőben Sebastian Vettelt búcsúztatta.

Nagyon nem kell bánkódni e miatt, hiszen a német csapat – Michael Schumacher és Sebastian Vettel – lett a leggyorsabb a szombati napon, megelőzve a skandináv párost, a dán Tom Kristensent és a finn Juho Hänninent. A német csapatnak ez sorozatban az ötödik győzelme volt, de nagyon úgy tűnik, egyelőre nem unják a dolgot. Utóbbit jól jelzi, hogy idén is a legtöbb versenyautót a Volkswagen konszern adta a rendezvényre, ahol egyébként a legjobban a Nascar versenyautókkal szenvedtek meg a pilóták.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!