Március 3-án, 21:19 perckor küldte a vészjelzést a Ripley városában lévő Trackspeed Classic Car kereskedés riasztója a rendőrségre, de mire a járőrök 5 perccel később a helyszínre érkeztek, már csak a pusztítással találkoztak. A biztonsági kamera felvétele alapján derült csak ki, mi is történt.

Az egyelőre ismeretlen tettesek – vajon a rendőrök miért takarták ki az arcukat, nem akarják, hogy valaki felismerje őket? – egy Land Rover Defenderrel betolattak az üvegajtón, majd egy láncot kötöttek az ott kiállított, eladásra kínált Ford Escort Mexico-ra, és egyszerűen elvontatták azt.

Nem véletlen, hogy nyitva a motorháztető a felvételen, az alaposan átépített autó motorterében egy tuningolt, eredetileg egy TVR-sportkocsiban szolgáló V8-as erőforrás lapul, ez is az egyik oka annak, hogy 120 000 fontra (50 millió Ft) tartották az értékét. Sajnos mivel a feltűnő autót egyben egészen biztosan nem tudják értékesíteni a tolvajok, azt várhatóan darabokra szedik és némi pihentetést követően alkatrészenként fogják azt eladni. A Land Rovert egyébként másnap, kiégve találták meg West Horsley-ben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!