A tömegcsökkentés általában csak arról szól, hogy kidobálják a felesleges extrákat az autóból. Nos, a Lamborghini Aventador J esetén ennél egy csöppet tovább mentek, hiszen a karosszériát is megszabadították a felesleges elemektől, úgymint tető.

Az alacsonyabb tömeg miatt nem is volt szükség ahhoz, hogy hozzányúljanak a 700 lóerős, 6,5 literes lökettérfogatú V12-eshez, az autó még így is (azaz tető nélkül) is jóval több, mint 300 km/órás csúcssebesség elérésére képes.

Az autó újdonsága egyébként az újfajta, a Lamborghini által Carbonskin-ként, azaz karbonbőrként hívott új szénszálas műanyag, amely elég rugalmas ahhoz, hogy például ezzel vonják be az üléseket tehenek levetett gúnyája helyett. Valaki nagyon szerencsésnek érezheti majd magát a Genfi Autószalont követően, akkor ugyanis a legtöbb pénzt kínáló ügyfélnek odaadják a világon egyedülálló Lamborghini Aventador J-t. Nem lesz második autó se a múzeum számára, se egy másik gazdag autórajongónak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!