Nemrég az Aston Martin kijelentette, hogy ő akar lenni az utolsó olyan autógyártó, melyik kézi kapcsolású váltót kínál autóihoz, ezt pedig azzal bizonyítja, hogy mostantól az Aston Martin V12 S-hez is rendelhető kézi kapcsolású váltó.

A rend kedvéért alapfelszerelésként adják a Sportshift III elnevezésű robotizált váltót, de felár nélküli extraként lehet kérni a 7 fokozatú, kézi kapcsolású egységet. Az egyes fokozatot bal alul lehet kapcsolni, egyébként pedig az AMSHIFT névre keresztelt funkció könnyíti meg a használatot, ez a váltókar, a kuplunghelyzet és a főtengelypozíció alapján szinkronizálja a fordulatszámokat, azaz a sofőr helyett ad köztesgázt visszakapcsoláskor. Az új váltóval nem változnak – nem romlanak – a menetteljesítmény-adatok, tehát a 100 km/h-s sebességet 3,9 másodperc alatt futja meg a kézi váltós Aston Martin V12 Vantage, a csúcssebessége 330 km/h.

A váltó mellett új még az extrafelszerelések listáján a Sport-Plus csomag, amely egyedi grafikát és 10 küllős felniket tartalmaz. A szériafelszerelések listáján annyi a változás, hogy az AMi II helyett az AMi III-as fejegységet kapja az autó, ami gyorsabb működést és jobb okostelefon-kapcsolódást ígér. Törölték a kínálatból a nem-S Aston Martin Vantage modelleket, a kézi váltós V12 S az Egyesült Államokban 100 darabos limitált szériaként lesz elérhető, Európában pedig egyszerű feláras felszerelésként lesz választható, mifelénk nincs mennyiségi korlát.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!