Az előfutók még száraz pályán, a bajnoki pontokért küzdők azonban már szakadó esőben teljesítették az utolsó, 28 kilométeres körgyorsaságit, ami a slick gumikkal igen csúszós volt a mezőny számára. A Turán, Csökő kettős ezúttal sem talált legyőzőre, itt is közel 14 másodperccel volt gyorsabb az ellenfeleknél.

A második legjobb időt a Krózser, Papp duó szerezte meg, míg harmadikként a Herczig, Bacigal páros érkezett 13,2 másodperccel Krózser mögött. A Kazár, Szőke páros 7,3 másodperc hátránnyal ért célba a negyedik helyen. Az ötödik pozíciót az Ollé Sándor, Czakó, Budai Annamária, Ford Fiesta S2000 trió zsebelte be.

A 47. Mecsek Rallye ideiglenes eredménye alapján a 22 célba érő kettős közül Turán és Csökő végzett az élen, megelőzve Krózser, Papp kettőst és a harmadik helyen célba érő Herczig, Bacigal versenyzőpárost. Az idei országos ralibajnokságot így a Kazár, Szőke duó nyerte a Herczig, Bacigal és a Turán, Csökő páros előtt.

Mecsek-rali, végeredmény 7 gyorsasági szakasz (139,45 km) után:

1. Turán Frigyes, Csökő Zoltán
(Ford Focus WRC) 1:10.24.3 óra 2. Krózser Menyhért, Papp György
(Subaru Impreza WRC) 1:19.5 perc hátrány 3. Herczig Norbert, Bacigal Igor
(Skoda Fabia S2000) 1:29.6 perc hátrány

Rallye2: Kizárás és időbüntetés
 
Ugyan 20 versenyzőpáros ért célba a Rallye2 mezőnyében, ám a hivatalos eredménylistán már csak 18 név szerepel. A 214-es rajtszámmal induló Guzi János, Horváth Dániel kettőst kizárták a versenyből, a technikai ellenőrzés során kiderült ugyanis, hogy nincs katalizátor a Peugeot-n. Guziéktól ezzel elvették az A6 géposztály második helyét is. A másik „vesztese” a versenynek a Keszthelyi Róbert, Varga Nikolett páros, amely 10 perc időbüntetést kapott, mivel eltért a útvonaltól.

Historic: Wagner nyert, Wirtmann a legjobb magyar
 
Két gyorsasági volt már csak hátra a Historic mezőnyének, amikor az eső is eleredt. Akárcsak az előző körben, most is Andrea Zivian és Anton Werner osztozott a gyorsasági győzelmeken. Hiába nyertek azonban gyorsasági szakaszokat, a közelébe sem tudtak kerülni a Karl Wagner, Gerda Zauner párosnak, amely magabiztosan tartotta vezető pozícióját. Mögöttük a Pécsett korábban már két Eb-futamot nyerő Pierangelo Rossi és Luca Beltrame végzett, több mint 3 perc hátránnyal. A legeredményesebb magyar a Wirtmann, Barna kettős lett, az abszolút értékelés hatodik helyéről a harmadikig tornászta fel magát a duó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!