Kupé és kabrió karosszériával egyaránt megvásárolható lesz az Abarth 595 Pista, amely egy újabb, 160 LE/230 Nm teljesítményű változata a forró mininek. Öt szín közül lehet majd választani: Campovolo Grey, Gara White, Abarth Red, Record Grey és Scorpione Black, mindegyikhez kontrasztos színű matricacsomagot is mellékelnek.

Alaphelyzetben 5 fokozatú, kézi kapcsolású váltóval szerelik a csöppséget, ezzel 7,3 másodperces 0-100 km/h sprintet és 216 km/h csúcssebességet ér el, felár ellenében robotizált váltó is kérhető, amelyhez rögtön adják a kormányra szerelt kapcsolófüleket is. A nagy teljesítményű motor mellett az egyéb kiegészítőket is módosítják az 595 Pista esetén, például hornyolt féktárcsákat kap (elöl 284×22, hátul 240×11 mm), Koni hátsó felfüggesztést, Abarth Record Monza kipufogórendszeret négy végződéssel és állítható mélységű hanggal, és mattfekete 17 colos felniket 205/45-ös abroncsokkal.

A Pista, azaz olaszul versenypálya elnevezés arra utal, hogy az alapáron adott 7 colos képátlójú érintőképernyővel ellátott Uconnect rendszer az Abarth telemetriai rendszerével is rendelkezik, amely nem csak adatokat jelenít és jegyez meg, de a versenypályák beprogramozásával pár kör megtétele után tippeket is tud adni a sofőrnek, hogyan tud javítani az idején. Ezt a funkciót a felhasználó által az Útvonalak menüben megadott körön is végre tudja hajtani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!