Egészen mostanáig nem lehettünk biztosak abban, hogy az új Mazda6 rögtön elérhető lesz a kombi karosszériával is, de itt vannak az első, Európában készült kémfotók, amelyeket ez a változat látható.

Jól látszik, hogy nagyon sokat megtartottak a látványos Shinari és Takeri tanulmányokból, függőleges a kocsi orra, hatalmas ívben domborodik az első sárvédő. A folytatást már nem tudjuk kivenni a mintás fólia-álca miatt, de az látszik azért, hogy sportosra vették a hátsó rész megjelenését is.

Műszakilag nem számíthatunk újdonságra a CX-5 ismeretében, az ott már használt 2,0 literes benzinest és 2,2 literes dízelt kapja a harmadik generációs Mazda6-os is. Nem valószínű, hogy összkerékhajtással is elérhető lesz majd az autó. Azt nem lehet kizárni, hogy az észak-amerikai piacon a 3,7 literes V6-ost váltó benzines turbómotor nálunk is megjelenik majd, várhatóan az az első MPS-hez hasonlóan összkerékhajtással. Többet majd a Moszkvai Autószalonon megtartott bemutatót követően tudunk majd mondani az autóról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!