Nem fejlesztettek teljesen új autót a mérnökök, a 2022-es Nissan Pathfinder megtartotta az elődjénél bemutatott padlólemezt, de teljesen új lett a karosszéria. Még nagyobb lett a hűtőrács mérete, a fényszórók a legújabb márkaarculatnak megfelelő C alakú formát kapták, és a fekete oszlopoknak köszönhetően már „lebeg” a tető.

A vezetőt 12,3 colos monitor informálja, extraként kérhető 10,8 col képátlójú fel-a-fejjel kijelző, a központi érintőképernyő 9 colos képátlójú. Szövet, műbőr vagy bőr lehet a kárpit, összesen hétféle belső hangulat van, és akár szálhúzott bronzszínű díszek is elérhetőek. Alapesetben nyolcszemélyes az utastér, extraként kérhető a második sorba két külön fotel, amivel 7-re csökken a befogadóképesség. A praktikumot azzal hangsúlyozzák, hogy a hátsó két üléssor ledöntése után a Pathfinder akár szabvány méretű (250×125 cm) farostlemez-lapok szállítására is alkalmas.

A motor maradt az eddig is használt 3,5 literes V6-os, amelynek 284 lóerő és 351 Nm a tudása, de búcsúzott a fokozatmentes automatikus váltó, amelynek a helyére a ZF-től vásárolt kilencfokozatú bolygóműves automatikus váltó került. Első vagy összkerékhajtás választható, utóbbinál hét üzemmód (talajtípustól függően változik az elektronikus beavatkozók működése) közül lehet választani, terepfokozat vagy zárható differenciálművek nincsenek. A kívül-belül megújult Pathfinder 2021 nyarán kerül az észak-amerikai Nissan kereskedésekbe.