Természetesen a Mercedes bíróságon támadta meg a francia hatóságok döntését, amelynek értelmében azok nem fogadják el a német típusbizonyítványt, és a június 12 után gyártott A-, B-, CLA- és SL-típusokat nem helyezik forgalomba az Uniós jognak nem megfelelő légkondicionáló-hűtőközeg miatt.

Az ügyben 4518 autó érintett, ezek közül 2704-et már ki is fizettek a tulajdonosaik, és csak a forgalomba helyezés tiltása miatt nem tudták azt birtokba venni. Az ügyben eljáró bíróság most olyan döntést hozott, amelynek értelmében a francia Környezetvédelmi Minisztériumnak tíz napja van felülvizsgálni az ügyet, miszerint tovább küzd azok forgalomba helyezése ellen, vagy nem fellebbez, és akkor automatikusan újra forgalomba lehet helyezni a kérdéses autókat. Nos, a Daimlernek nagyjából annyi ideje volt, hogy üdvözölte a bírósági határozatot, a Minisztérium ugyanis alig pár nappal annak kihirdetése után már be is nyújtotta a fellebbezést, tehát kitart döntése, és a Mercedes típusok forgalomba helyezésének tiltása mellett. Immár ettől függetlenül folyik az Uniós eljárás Németország, azon belül a KBA hivatal ellen, amely a közösségi joggal ellentétes típusbizonyítványt kiállította a gyanú szerint.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!