2021 elejére már hat plug-in és elektromos autó lesz a Seat és Cupra márkák kínálatában, a sort a Tarraco PHEV nyitja majd tavasszal. Nincs nagy meglepetés, ahogy a VW márka autóinál, úgy itt is 1,4 literes turbómotor (150 LE) és egy villanymotor (116 LE) hajt be a hatfokozatú, duplakuplungos váltóba, a rendszerteljesítmény azonban 245 lóerő a spanyoloknál, a rendszernyomaték 400 Nm.

A hátsó ülések alá kerül a 13 kWh kapacitású akkumulátor-csomag, ami több mint 50 km elektromos hatótávolságot (azt nem írják, NEDC vagy WLTP-szerinti mérésről van szó) tesz lehetővé, WLTP-módszer szerint 50 g/km alatt marad a CO2-kobicsájtás. A 0-100 km/óra gyorsulás 7,4 másodpercet vesz igénybe az előzetes adat szerint, a csúcssebesség 217 km/óra; minden szám még változhat a forgalmazás megindulásáig.

De a hálózatról tölthető hibrid hajtás mellett is lesz még újdonság a Tarraco kínálatában, például a színpaletta a Fura szürke nevű árnyalattal bővül. A márka más modelljeiről ismert FR felszereltség is megjelenik, egyedi hűtőrácsbetéttel, 19 vagy 20 colos felnivel, teljesen fényezett karosszériával. Előre sportülések kerülnek neoprén-szerű kárpittal, új kormánykereket markolhat a sofőr és alumínium pedálokat taposhat. Az extralista újdonsága a vontatássegéd és az állófűtés.