A fejlett technológia legújabb példája az EksoVest, amit a Ford arra használ, hogy a járműgyártás során mérsékelje a fizikai megterhelést, csökkentse a dolgozók elfáradását, sérülésük veszélyét, és javítsa közérzetüket munka közben. Ehhez például a sportolók testmozgását figyelő technikát is bevetik, hogy a tapasztalatok alapján optimalizálják a munkafolyamatokat.

2005 óta a Ford globális létesítményeiben 75%-kal csökkentek az olyan balesetek, amelyek munkaidő-kiesést eredményeztek, a 2018-as baleseti ráta pedig az eddigi legalacsonyabb értékek közé tartozik. Hét ország 15 gyárában nyílik most lehetőségük a Ford dolgozóinak, hogy az EksoVest viselésével mérsékeljék a munkájukkal járó fizikai megterhelést.

A speciális eszközzel lényegesen könnyebb a munka. A robotmellény balesetvédelmi szempontból is indokolt

A Ford az Ekso Bionics vállalattal közösen fejlesztette tovább ezt az eszközt, amely felemeli és megtámasztja a dolgozók karját, amikor fejmagasság felett kell elvégezniük valamit, például elektromos csavarhúzóval rögzíteni egy szorítóbilincset, miközben az autó alatt állnak. A 157 és 193 centis testmagasság között viselhető EksoVest 2,3-6,8 kg emelőerőt fejt ki egy-egy karra. A Ford összes észak-amerikai autógyárában megjelent már az EksoVest, és az eszközt az Ázsia-Csendes óceáni régió, Európa és Dél-Amerika Ford-üzemei is bevezették.