A piros Dacia Sandero prototpust Franciaországban, az A86-os úton Orly közelében sikerült lefényképezni. Ennél a Clio RS felnik keltették fel a fotós érdeklődését, aztán az autót jobban megnézve észrevette a hátsó tárcsaféket – jelenleg csak dobfékkel készül a Sandero és a Logan is -, és a jól látható módon kivezetett kipufogóvéget.

Az autó műszaki tartalmáról vajmi keveset tudni, sokan még azt is megkérdőjelezik, hogy a kis 115 lóerős 1.2 TCe kerül a motortérbe. Az ezzel a motorral szerelt Clio GT hátul dobfékes, tehát a tárcsafék arra utal, hogy ennél is erősebb motor hajtja majd az első kerekeket – talán a 130 lóerős változat, de néhol a Clio RS-ben is használt 1,6-os turbómotort emlegetik 150-160 lóerős teljesítménnyel. Felesleges találgatni, hiszen a márkára jellemző jó ár/érték arány miatt nyugodtan kijelenthetjük, kategóriájának legolcsóbb autója lesz majd a felpaprikázott Sandero és Logan, és ez sokak számára elég lesz majd az üdvösséghez.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!