A megszokott tesztpályákkal ellentétben többsávos utak, körforgalmak, lámpás és táblás kereszteződések is megtalálhatóak az innovITS Advance tesztközpontban, és még felhőkarcolókat is készítettek a városi környezet szimulálására.

Nem, nem építették fel az acél és üveg toronyházakat, hanem megfelelő elektronikus zavarórendszerekkel szimulálják azok vételt és kommunikációt nehezítő hatását. A zavarás változtatásával megapoliszt és kisvárost is meg lehet valósítani a 120 000 négyzetméteres aszfaltfelülettel rendelkező területen.

Többsávos utak, bonyolult kereszteződések is vannak az új tesztpályán Többsávos utak, bonyolult kereszteződések is vannak az új tesztpályán

A felfestéseket, a közlekedési lámpákat úgy készítették el, hogy azokkal mind a bal- mind a jobbkormányos közlekedés igényeit ki lehet szolgálni. A központ várhatóan fokozott kommunikációs igényét helyi mobilhálózat szolgálja ki, amelyek a 3G és GSM hálózaton kívül Wi-fi lefedettséget is biztosítanak. Természetesen többféle, mozgatható bábu is van, amelyekkel a gyalogosfelismerő rendszereket lehet tesztelni.

Virtuális város - elektroos zavarókkal lehet szimulálni a toronyházak hatásait a modern kommunikációs rendszerekre Virtuális város – elektroos zavarókkal lehet szimulálni a toronyházak hatásait a modern kommunikációs rendszerekre