A Ford nem mindennapi kezdeményezéssel rukkolt elő idehaza: néhány önkéntesen segédkező újságíró, és néhány a jól cél érdekében csatarendbe állított Mondeo révén igazi, felejthetetlen élményekben gazdag napot kívántak szerezni egy csapat hátrányos anyagi helyzetű gyermeknek. Az eseményről készült videó arról tanúskodik, hogy ez sikerült is.

A gyermekek egy Ford márkakereskedésben egy könnyű reggelivel kezdték a napot, ahol már várták is őket a Mondeo-k és az egy napra sofőrjükül szegődő önkéntes újságírók, akik először egy 3D-s filmvetítésre vitték el őket, amit egy állatkerti és vidámparki kiruccanás és ott elköltött ebéd, végül pedig egy aquapark látogatás követett. A Ford kollégái azt remélik a példa ragadós lehet, és a videót megnézve sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy tegyenek valamit a környezetükben élő szükséget szenvedőkért.

„Hiszünk abban, hogy ha mindenki a saját lehetőségeihez mérten, akár csak egy apró gesztussal is igyekszik segíteni az arra rászorulók helyzetén, Együtt hozzájárulhatunk egy szebb világ megteremtéséhez.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója.

A kommunikációs szakember bízik abban, hogy a kezdeményezéssel magánszemélyek és vállalatok figyelmét egyaránt sikerül felhívni a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, ami ösztönzőként szolgálhat akár közös jótékonysági megmozdulások útnak indítására is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!