A Bentley első szabadidő-autója alapján készítette el első dízelét, meglepetés nincs, a padlólemezen osztozó Audi SQ7-esből származik a hármas feltöltésű, 4,0 literes V8-as erőforrás, a 435 LE/900 Nm se változott. Ezek után az se meglepetés, hogy a 0-100 km/h sprintidő is hajszálra ugyanannyi, 4,8 másodperc, a végsebesség is csak a kissé szabadabb elektronikus korlátozásnak köszönhetően 270 km/h, amivel rögtön a világ leggyorsabb dízelmotoros szabadidő-autója a Bentayga Diesel.
bentley2
A brit márka kínálatán belül ez a legtakarékosabb jármű, a szabványos fogyasztása 7,3 l/100 km, ami 210 g/km-es CO2-kibocsájtásnak felel meg. Eredetileg a Párizsi Autószalonon debütált volna a kifejezetten az európai piac igényeire szabott Bentayga Diesel, de a VW-konszern az utolsó pillanatban – három héttel a szalon megnyitója előtt – visszamondta a Bentley és Lamborghini márkák megjelenését, szóval egyszerűen elkezdik majd forgalmazni az új modellváltozatot 2016 vége előtt. Nagy-Britanniában 135 800 font az indulóár, ami mintegy 30 000 fonttal alacsonyabb a W12-es benzinesnél.

bentley3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!