Egy Ford T-modell a legidősebb jármű, ami a Ford ingyenes műszaki segítségnyújtási programjában szerepel. Az 1915-ös Ford Model T Speedster azóta jogosult a Ford Aktív Segítségnyújtás (SARA) ingyenes assistance- és javítási szolgáltatására, mióta tulajdonosa, Joaquim Costa egy Ford márkakereskedésben szervizeltette gyűjteményének becses darabját. A SARA program bármelyik Ford jármű számára elérhető, évjárat- vagy kilométer-korlátozás nélkül, akárcsak a Ford BlueService folyamatosan bővülő kínálata, ami minden ügyfél számára ingyenes, ha igénybe veszi a szerviz munkáját. Costa a díjmentes közúti segítségnyújtás reményében most öt másik klasszikus Forddal is bejelentkezett a márkaszervizbe.

“Látni kellett volna a srácok arcát, amikor begördültem a műhely kapuján! Már alig várták, hogy dolgozni kezdjenek ezen a gyönyörű autón.” – meséli a 73 éves Costa, aki nyugdíjba vonulása előtt maga is egy Ford márkakereskedésben dolgozott, majd pedig a klasszikus Ford-modellek rajongója lett. “Amúgy nagyon csodálkoznék, ha ez az autó lerobbanna, hiszen a T-modellek az örökkévalóságnak készültek. Mégis megnyugtató a tudat, hogy szükség esetén azonnal számíthatok a segítségre.” Costa a portugál Torres Vedras régióban működő Ford márkakereskedésben jelent meg T-modelljével. Otthona mára valódi Ford-szentéllyé alakult, hiszen a T-modell mellett egy 1950-es Anglia E093A, egy 1965-ös Mk1 Cortina 1500GT, egy 1967-es Mustang 289, egy 1974-es Mk1 Escort 1300GT HC és egy 1932-es B-modell is szerepel a gyűjteményében. Costa 41 éven át dolgozott egy lisszaboni Ford márkakereskedésben. Innen származik gyűjteménye egyik darabja, a Mustang is, amit ők szervizeltek egészen 1992-ig, amikor Costa megvásárolta az autó az eredeti tulajdonosától.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!