Az Abarth márka kínálatán belül az 595-ös szám jelzi a nagyszériás termékeket, az extra törődésben részesülő példányok a 695-ösök. Utóbbiak közé tartozik a most bejelentett változat, a 695 Esseesse legnagyobb újdonságát a fogyókúra jelenti. Alumíniumból készül a kettős domborulattal rendelkező motorháztető, ami így negyedével könnyebb az acél karosszériaelemnél, ezenkívül szériában kapja a titániumból készített Akrapovic kipufogót is ez a változat; ez összesen 10 kg tömegmegtakarítást jelent.

Megkapja a kézzel akár 60°-os meredekségbe is állítható „Spoiler ad Assetto Variabile” tetőspoilert ez a kivitel, ebben az esetben 200 km/órás sebességnél 42 kg leszorító-erőt termel ez a légterelő, ami miatt a kabrió karosszéria nem kérhető. Alcantarával vonják be a műszerfalat, az anyósülés előtt a 695 Esseesse felirat olvasható, a díszvarrás a karosszéria színével harmonizál. Két szín választható, a Scorpion Black és a Campovolo Grey, mindkettőből 695-695 példányt készítenek.

A motortérben az Abarth legerősebb erőforrása, a 180 lóerős 1,4-es turbó dolgozik, a váltó hatfokozatú, kézi kapcsolású, és alapáron kapja a 695 Esseesse a Koni FSD lengéscsillapítókat és az elöl négydugattyús nyergeket használó Brembo fékrendszert. A 0-100 km/óra gyorsulás 6,7 másodpercig tart, a csúcssebesség – nem legmeredekebb állásban lévő tetőspoilerrel – 225 km/óra.