Hosszú és nehéz szülés volt a Ford Fiesta ST bemutatása, hiszen tanulmányként már láttuk az autót, ami igen ígéretes forró ferdehátú. Azonban ahhoz, hogy erről meggyőződjünk, még türelemmel kell lenni, hiszen csak az év végén indul a gyártás, és valamikor 2013 elején a forgalmazás.

A várakozás fő oka, hogy addig még a hétköznapi Fiesta is átesik majd egy modellfrissítésen (többek között 1,0 literes szívó- és turbómotorok), de csak egy kicsit később. A Fiesta ST egyébként nemigazán vad, azaz nem csavarták fel az 1.6 EcoBoost turbómotort, a teljesítmény 180 lóerő, a nyomaték 240 Nm.

A kisautóban ez elég egy 7,0 másodpercnél hamarabb lezajló 100-as sprinthez, és 220 km/óra feletti végsebességhez – pontos értékeket majd később közöl a Ford. Azt azonban már most pontosan tudjuk, hogy a speciálisan az autóhoz fejlesztett sport-futómű 15 mm-rel csökkenti a hasmagasságot, az utastérben meg bőrrel kárpitozott Recaro kagylók várják az elöl utazókat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!