tipo1

Összesen 133 napig volt úton a Fiat Tipo, a személyzet – Okan Altan újságíró és Savas Yilmaz fotós – számára volt néhány pihenő is, például amikor a Csendes óceánon való áthajózást követően 11 napig nem engedték be az országba az autót, vagy amikor az Atlanti óceánon 40 napig hajózott a kocsi.

Az utolsó szakaszon 14 európai országon hajtott keresztül az autó, köztük Budapestet is meglátogatták. Itt az volt az egyik benyomása a párosnak, hogy ahhoz képest, hogy 1,8 millió lakosa van a városnak és 3,3 millióan élnek a vonzáskörzetében, nincs nagy forgalom az utakon, és mindenfelé gyönyörű épületeket lehet látni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a karácsonyi szabadságolások idején jártak nálunk…

Az előírt karbantartás elvégzésén felül csak két darab defektes kereket kellett kicserélni az egész túrán, szóval a Fiat Tipo számára nem jelentett gondot a 41 000 kilométer megtétele.

tipo2

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!