Elsőként a Land Rovernek jutott eszébe, hogy rekordot lehet dönteni a Pikes Peak hegyi felfutó pályán, hiszen azt 2011-ben végig leaszfaltozták, így minden korábbinál jobb időt lehet elérni rajta.

Arról nem is beszélve, hogy sorozatgyártású szabadidő-autóval eddig még senki nem hajtott végig a 19,99 km-es hosszúságú pályán versenytempóban. Szerencsére a britek épp most mutatták be e célra megfelelő típusukat, a Range Rover Sport-ot, amivel aztán rögtön be is állították a rekordot: 12:35,61 másodperc.

Az már csak bónusz, hogy a új szabadidő-autó rekord egyben a sorozatgyártású autók rekordja is, amelyet egyébként a PPIHC (Pikes Peak International Hill Climb) szervezet időmérői tanúsítanak. A Range Rover Sport csúcsváltozatával, az 510 lóerős kompresszoros változattal hajtották végre a csúcstámadást, a volán mögött a hegyi felfutót hat alkalommal megnyerő Paul Dallenbach gépészkedett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!