A General Motors egyik szeme sír, a másik nevet, és közben borzasztóan kínos helyzetben érzi magát. Most éppen nem az a hír, hogy autók újabb millióit kell visszahívni, az hétfőn volt téma. Most az az újdonság, hogy a 2014-es Cadillac CTS-ek mégsem érintettek a visszahívásban.

Csak azok a 2013-as modellekkel (264 darab Coupé és kombi) kell a szervizekbe látogatni, amelyeket 2014-ben adtak át tulajdonosaiknak, ezt nem egyértelműen jelezték a hétfői, 8,4 millió darabos újabb visszahívásnál. A legszebb a visszahívás visszahívásának oka: az érintett autókban nincs is gyújtáskapcsoló, azoknál alapáron adták a kulcsnélküli bejutás és motorindítás lehetőségét!

Per pillanat már 29 millió autó felett jár a GM visszahívása, amelynek a megoldása egyébként új slusszkulcs készítése. A gyárilag széles és lapos nyílással ellátott kulcsra aggatott kulcstartó a menet közbeni rázkódástól elfordulhatott a gyújtáskapcsolóban, ami a motor leállását eredményezheti. Az új slusszkulcsokon egyszerű kerek lyuk van középen, így a kulcstartó se képes menet közben forgatónyomatékot kelteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!